1 | ULUSOY ŞAFAK, AKAN TAMER, KARTAL SEHBAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, TOSUN ŞEHNAZ YASEMİN, DOĞRUYOL BAYAR HANDE, COŞANSU AKDEMİR SERAP, BOSTAN KAMİL, MOL TOKAY SÜHENDAN - RETARDING SPOILAGE AND MAINTAINING THE QUALITY OF SEA BASS USING ATMOSPHERIC COLD PLASMA - İngilizce - 2023 |
2 | TOUPAL SAMİN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effects of freeze-dried banana and watermelon peel powders on bile salt resistance, growth kinetics and survival of probiotic bacteria - İngilizce - 2023 |
3 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, AKAN TAMER, KARTAL SEHBAN, MOL TOKAY SÜHENDAN, TOSUN ŞEHNAZ YASEMİN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, ULUSOY ŞAFAK, DOĞRUYOL BAYAR HANDE, BOSTAN KAMİL - REDUCTION OF SALMONELLA ENTERITIDIS ON SEABASS (DICENTRARCHUS LABRAX) BY ATMOSPHERIC PRESSURE AIR AND HELIUM COLD PLASMA - İngilizce - 2023 |
4 | EREN HATİCE, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of lemon grass oil on the heat resistance of Escherichia coli O157:H7 in apple juice - İngilizce - 2022 |
5 | DOĞRUYOL BAYAR HANDE, MOL TOKAY SÜHENDAN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - The efficacy of oregano oil and citric acid on the heat sensitivity of Listeria monocytogenes in sous-vide salmon - İngilizce - 2021 |
6 | Toupal Samin, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Antimicrobial and antioxidant activities of banana and watermelon peels - İngilizce - 2021 |
7 | Toupal Samin, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Thermal destruction of Salmonella Enteritidis in ground chicken by a mixture of yarrow, ribwort and garden sorrel extracts - İngilizce - 2021 |
8 | Toupal Samin, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effects of black rice milk on growth and survival of Lactobacillus acidophilus - İngilizce - 2021 |
9 | COŞANSU AKDEMİR SERAP,Juneja Vijay,Osoria Marangeli,Mukhopadhyay Sudarsan - Heat Resistance of Clostridium perfringens Vegetative Cells in Sous Vide Processed Ground Beef Supplemented with Grape Seed Extract - İngilizce - 2019 |
10 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, Kıymetli Özlem - Increased heat sensitivity of Listeria monocytogenes in sous vide cooked ground beef with olive leaf extract - İngilizce - 2018 |
11 | MOL TOKAY SÜHENDAN, DOĞRUYOL BAYAR HANDE, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of thyme oil on the growth of Listeria monocytogenes on fish and other seafood - İngilizce - 2018 |
12 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, MOL TOKAY SÜHENDAN, ULUSOY ŞAFAK - The use of fennel (Foeniculum vulgare L.) in food preservation as natural additive - İngilizce - 2018 |
13 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, Ay Ayşegül, MOL TOKAY SÜHENDAN - Antimicrobial activity of a commercial plant extract mixture against selected foodborne pathogens - İngilizce - 2018 |
14 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, MOL TOKAY SÜHENDAN - Challenges to application of herbal extracts as antimicrobials to meat, poultry and seafoods - İngilizce - 2018 |
15 | MOL TOKAY SÜHENDAN,COŞANSU AKDEMİR SERAP - EFFECT OF PLANT-DERIVED ESSENTIAL OILS AND PLANT EXTRACTS ON SHELF-LIFE AND SAFETY OF FISH - İngilizce - 2017 |
16 | DEMİRKOL AŞKIN,CERİT İNCİ,UÇAR MUHAMMED KÜRŞAD,COŞANSU AKDEMİR SERAP,DEMİRKOL OMCA - An ANN Aided Optimal Estimation Approach to Antioxidant Activity of Foods - İngilizce - 2017 |
17 | MOL TOKAY SÜHENDAN,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of plant-derived essential oils and plant extracts on shelf life and safety of fish - İngilizce - 2017 |
18 | COŞANSU AKDEMİR SERAP,Kıymetli Özlem - Antimicrobial activity of a commercial olive leaf extract on selected foodborne pathogens - İngilizce - 2017 |
19 | COŞANSU AKDEMİR SERAP - Microbial safety concerns for sous cooked meats - İngilizce - 2017 |
20 | CERİT İNCİ,SARIÇAM AYŞE,DEMİRKOL OMCA,ÜNVER HÜLYA,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Determination of glutathione and total phenolic compounds content of eight walnut Juglans regia L genotypes - Vol.6 - pp.109 - İngilizce - 2016 |
21 | MOL TOKAY SÜHENDAN,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Üzüm Çekirdeğinin Gıdalarda Doğal Antioksidan veAntimikrobiyel Madde Olarak Kullanım Potansiyeli - İngilizce - 2016 |
22 | SARIÇAM AYŞE,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of drying method and physical form on antioxidant and antimicrobial activities of grape seed extract - İngilizce - 2015 |
23 | SARIÇAM AYŞE,COŞANSU AKDEMİR SERAP,DEMİRKOL OMCA - Determination of antioxidant activities of grape seed extracts by FRAP HRSA and MCA methods - İngilizce - 2015 |
24 | Ersöz Şeyman Şeniz, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Clostridium difficile in meat and meat products in Sakarya, Turkey - İngilizce - 2014 |
25 | Ersöz Şeyma Şeniz,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Clostridium difficile ve Clostridium perfringens enfeksiyonlarının önlenmesinde probiyotiklerin kullanım olanakları - Türkçe - 2013 |
26 | COŞANSU AKDEMİR SERAP - Gıdaların Mikrobiyolojik Analizinde Hızlı Yöntemler - Türkçe - 2013 |
27 | Ersöz Şeyman Şeniz, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Clostridium difficile ve Clostridium perfringens enfeksiyonlarının önlenmesinde probiyotiklerin kullanım olanakları - Türkçe - 2013 |
28 | Ersöz Şeyman Şeniz, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Gıdalarda Clostridium difficile sayımı ve izolasyonu - Türkçe - 2013 |
29 | SARIÇAM AYŞE, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Betimleyici mikrobiyoloji ve gıda kaynaklı patojenler - Türkçe - 2013 |
30 | MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of microwave cooking on pathogens in salmon blocks - İngilizce - 2012 |
31 | SAKAR EBRU, DEMİRKOL OMCA, COŞANSU AKDEMİR SERAP, ÜNVER HÜLYA, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, AK BEKİR EROL - Urfa İli Zeytin Tiplerinde Fermantasyonun Toplam Fenolik Madde Miktarı Üzerine Etkisi - Türkçe - 2012 |
32 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Clostridium difficile: Yeni bir gıda kaynaklı patojen mi? - Türkçe - 2011 |
33 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA, ÖRÇÜN AYSUN - Amino acid decarboxylase activity of lactic acid bacteria isolated from shalgam - İngilizce - 2011 |
34 | MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, COŞANSU AKDEMİR SERAP, ULUSOY ŞAFAK - Survival of selected pathogens on whiting cooked in microwave - İngilizce - 2011 |
35 | Akbaş Latife Gözlem, AYHAN KAMURAN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Biogenic amine content of home-made pickles - İngilizce - 2011 |
36 | Yaldırak Güliz, Yüksel Asuman, DEMİRKOL OMCA, COŞANSU AKDEMİR SERAP - The effect of temperature and salt concentration on the formation of biogenic amine in traditionally fermented shalgam - İngilizce - 2011 |
37 | Yüksel Asuman, Yaldırak Güliz, Mete AYSUN, Sebat Ceren, COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA - Biogenic amine content of shalgam sold in Turkey - İngilizce - 2011 |
38 | MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, COŞANSU AKDEMİR SERAP, ULUSOY ŞAFAK - Survival of Salmonella enteritidis on fish cooked in microwave - İngilizce - 2011 |
39 | Yaldırak Güliz, ÖRÇÜN AYSUN, COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA - A traditional cereal-based product “Uhut” - İngilizce - 2010 |
40 | GÜNEŞ ALTUNTAŞ EVRİM, KOÇAN DENİZ, COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, Juneja Vijay, MATERON LUIS - Determination of antibiotic resistance pattern and bacteriocin sensitivity of Listeria monocytogenes strains isolated from different foods in Turkey - İngilizce - 2010 |
41 | GÜNEŞ ALTUNTAŞ EVRİM, AYHAN KAMURAN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Isolation of bacteriocin producing lactic acid bacteria from different foods - İngilizce - 2009 |
42 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, Geornaras Ifigenia, Sofos John - Control of Listeria monocytogenes on ready-to-eat turkey breast slices by bacteriocin - İngilizce - 2009 |
43 | AYHAN KAMURAN, Turgut Zeynep, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of starter culture on biogenic amine formation in cucumber pickle - İngilizce - 2009 |
44 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, Özturan Samine - Survival of Salmonella Enteritidis during salting, drying, and salting-drying processes of horse mackerel (Trachurus trachurus) - İngilizce - 2009 |
45 | AYHAN KAMURAN, Ergen Kemal Özgür, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Biogenic amine contents of table olives - İngilizce - 2009 |
46 | COŞANSU AKDEMİR SERAP - Determination of biogenic amines in a fermented beverage, boza - İngilizce - 2009 |
47 | Duran Hüseyin, Sebat Ceren, Yüksel Asuman, Şimşek Merve, COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA - Knowledge of food service staff regarding food hygiene in the catering sector in Sakarya - İngilizce - 2009 |
48 | Güneş Altuntaş Evrim,COŞANSU AKDEMİR SERAP,AYHAN KAMURAN - Gıda Zehirlenmelerinde Çapraz Bulaşmanın Önemi ve Önlenmesi - pp.325 - Türkçe - 2008 |
49 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Campylobacter Türlerinin Fizyolojik Özellikleri ve Gıda Kaynaklı Patojen Olarak Önemi - Türkçe - 2008 |
50 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, TAĞI ŞEREF - Laktik ve Asetik Asit Çözeltilerine Daldırmanın Tavuk But ve Göğüs Etlerinde Duyusal Özellikler ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi - Türkçe - 2007 |
51 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, TAĞI ŞEREF - Laktik Asit ve Asetik Asit Uygulamasının Tavuk But ve Göğüs Etine Aşılanan Campylobacter jejuni ve Salmonella Enteritidis Üzerine +4 C’de Depolama Süresince Etkisi - Türkçe - 2004 |
52 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Ankara’da satışa sunulan sucukların biyojen amin içerikleri - Türkçe - 2002 |
53 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Biogenic amine content of Turkish soudjouck samples - İngilizce - 2002 |
54 | COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Enterohemorajik Escherichia coli Suşunun Sucuğun Fermantasyon, Kurutma ve Depolama Sürecindeki Seyri - Türkçe - 1999 |
İletişim
scosansu@sakarya.edu.tr+90 (264) 295 59 24