Loading

Prof.Dr.

Serap COŞANSU AKDEMİR

Mühendislik Fakültesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

İletişim

scosansu@sakarya.edu.tr

+90 (264) 295 59 24

7-BİLDİRİLER :
1 ULUSOY ŞAFAK, AKAN TAMER, KARTAL SEHBAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, TOSUN ŞEHNAZ YASEMİN, DOĞRUYOL BAYAR HANDE, COŞANSU AKDEMİR SERAP, BOSTAN KAMİL, MOL TOKAY SÜHENDAN - RETARDING SPOILAGE AND MAINTAINING THE QUALITY OF SEA BASS USING ATMOSPHERIC COLD PLASMA - İngilizce - 2023
2 TOUPAL SAMİN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effects of freeze-dried banana and watermelon peel powders on bile salt resistance, growth kinetics and survival of probiotic bacteria - İngilizce - 2023
3 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AKAN TAMER, KARTAL SEHBAN, MOL TOKAY SÜHENDAN, TOSUN ŞEHNAZ YASEMİN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, ULUSOY ŞAFAK, DOĞRUYOL BAYAR HANDE, BOSTAN KAMİL - REDUCTION OF SALMONELLA ENTERITIDIS ON SEABASS (DICENTRARCHUS LABRAX) BY ATMOSPHERIC PRESSURE AIR AND HELIUM COLD PLASMA - İngilizce - 2023
4 EREN HATİCE, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of lemon grass oil on the heat resistance of Escherichia coli O157:H7 in apple juice - İngilizce - 2022
5 DOĞRUYOL BAYAR HANDE, MOL TOKAY SÜHENDAN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - The efficacy of oregano oil and citric acid on the heat sensitivity of Listeria monocytogenes in sous-vide salmon - İngilizce - 2021
6 Toupal Samin, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Antimicrobial and antioxidant activities of banana and watermelon peels - İngilizce - 2021
7 Toupal Samin, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Thermal destruction of Salmonella Enteritidis in ground chicken by a mixture of yarrow, ribwort and garden sorrel extracts - İngilizce - 2021
8 Toupal Samin, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effects of black rice milk on growth and survival of Lactobacillus acidophilus - İngilizce - 2021
9 COŞANSU AKDEMİR SERAP,Juneja Vijay,Osoria Marangeli,Mukhopadhyay Sudarsan - Heat Resistance of Clostridium perfringens Vegetative Cells in Sous Vide Processed Ground Beef Supplemented with Grape Seed Extract - İngilizce - 2019
10 COŞANSU AKDEMİR SERAP, Kıymetli Özlem - Increased heat sensitivity of Listeria monocytogenes in sous vide cooked ground beef with olive leaf extract - İngilizce - 2018
11 MOL TOKAY SÜHENDAN, DOĞRUYOL BAYAR HANDE, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of thyme oil on the growth of Listeria monocytogenes on fish and other seafood - İngilizce - 2018
12 COŞANSU AKDEMİR SERAP, MOL TOKAY SÜHENDAN, ULUSOY ŞAFAK - The use of fennel (Foeniculum vulgare L.) in food preservation as natural additive - İngilizce - 2018
13 COŞANSU AKDEMİR SERAP, Ay Ayşegül, MOL TOKAY SÜHENDAN - Antimicrobial activity of a commercial plant extract mixture against selected foodborne pathogens - İngilizce - 2018
14 COŞANSU AKDEMİR SERAP, MOL TOKAY SÜHENDAN - Challenges to application of herbal extracts as antimicrobials to meat, poultry and seafoods - İngilizce - 2018
15 MOL TOKAY SÜHENDAN,COŞANSU AKDEMİR SERAP - EFFECT OF PLANT-DERIVED ESSENTIAL OILS AND PLANT EXTRACTS ON SHELF-LIFE AND SAFETY OF FISH - İngilizce - 2017
16 DEMİRKOL AŞKIN,CERİT İNCİ,UÇAR MUHAMMED KÜRŞAD,COŞANSU AKDEMİR SERAP,DEMİRKOL OMCA - An ANN Aided Optimal Estimation Approach to Antioxidant Activity of Foods - İngilizce - 2017
17 MOL TOKAY SÜHENDAN,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of plant-derived essential oils and plant extracts on shelf life and safety of fish - İngilizce - 2017
18 COŞANSU AKDEMİR SERAP,Kıymetli Özlem - Antimicrobial activity of a commercial olive leaf extract on selected foodborne pathogens - İngilizce - 2017
19 COŞANSU AKDEMİR SERAP - Microbial safety concerns for sous cooked meats - İngilizce - 2017
20 CERİT İNCİ,SARIÇAM AYŞE,DEMİRKOL OMCA,ÜNVER HÜLYA,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Determination of glutathione and total phenolic compounds content of eight walnut Juglans regia L genotypes - Vol.6 - pp.109 - İngilizce - 2016
21 MOL TOKAY SÜHENDAN,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Üzüm Çekirdeğinin Gıdalarda Doğal Antioksidan veAntimikrobiyel Madde Olarak Kullanım Potansiyeli - İngilizce - 2016
22 SARIÇAM AYŞE,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of drying method and physical form on antioxidant and antimicrobial activities of grape seed extract - İngilizce - 2015
23 SARIÇAM AYŞE,COŞANSU AKDEMİR SERAP,DEMİRKOL OMCA - Determination of antioxidant activities of grape seed extracts by FRAP HRSA and MCA methods - İngilizce - 2015
24 Ersöz Şeyman Şeniz, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Clostridium difficile in meat and meat products in Sakarya, Turkey - İngilizce - 2014
25 Ersöz Şeyma Şeniz,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Clostridium difficile ve Clostridium perfringens enfeksiyonlarının önlenmesinde probiyotiklerin kullanım olanakları - Türkçe - 2013
26 COŞANSU AKDEMİR SERAP - Gıdaların Mikrobiyolojik Analizinde Hızlı Yöntemler - Türkçe - 2013
27 Ersöz Şeyman Şeniz, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Clostridium difficile ve Clostridium perfringens enfeksiyonlarının önlenmesinde probiyotiklerin kullanım olanakları - Türkçe - 2013
28 Ersöz Şeyman Şeniz, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Gıdalarda Clostridium difficile sayımı ve izolasyonu - Türkçe - 2013
29 SARIÇAM AYŞE, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Betimleyici mikrobiyoloji ve gıda kaynaklı patojenler - Türkçe - 2013
30 MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of microwave cooking on pathogens in salmon blocks - İngilizce - 2012
31 SAKAR EBRU, DEMİRKOL OMCA, COŞANSU AKDEMİR SERAP, ÜNVER HÜLYA, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, AK BEKİR EROL - Urfa İli Zeytin Tiplerinde Fermantasyonun Toplam Fenolik Madde Miktarı Üzerine Etkisi - Türkçe - 2012
32 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Clostridium difficile: Yeni bir gıda kaynaklı patojen mi? - Türkçe - 2011
33 COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA, ÖRÇÜN AYSUN - Amino acid decarboxylase activity of lactic acid bacteria isolated from shalgam - İngilizce - 2011
34 MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, COŞANSU AKDEMİR SERAP, ULUSOY ŞAFAK - Survival of selected pathogens on whiting cooked in microwave - İngilizce - 2011
35 Akbaş Latife Gözlem, AYHAN KAMURAN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Biogenic amine content of home-made pickles - İngilizce - 2011
36 Yaldırak Güliz, Yüksel Asuman, DEMİRKOL OMCA, COŞANSU AKDEMİR SERAP - The effect of temperature and salt concentration on the formation of biogenic amine in traditionally fermented shalgam - İngilizce - 2011
37 Yüksel Asuman, Yaldırak Güliz, Mete AYSUN, Sebat Ceren, COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA - Biogenic amine content of shalgam sold in Turkey - İngilizce - 2011
38 MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, COŞANSU AKDEMİR SERAP, ULUSOY ŞAFAK - Survival of Salmonella enteritidis on fish cooked in microwave - İngilizce - 2011
39 Yaldırak Güliz, ÖRÇÜN AYSUN, COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA - A traditional cereal-based product “Uhut” - İngilizce - 2010
40 GÜNEŞ ALTUNTAŞ EVRİM, KOÇAN DENİZ, COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, Juneja Vijay, MATERON LUIS - Determination of antibiotic resistance pattern and bacteriocin sensitivity of Listeria monocytogenes strains isolated from different foods in Turkey - İngilizce - 2010
41 GÜNEŞ ALTUNTAŞ EVRİM, AYHAN KAMURAN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Isolation of bacteriocin producing lactic acid bacteria from different foods - İngilizce - 2009
42 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, Geornaras Ifigenia, Sofos John - Control of Listeria monocytogenes on ready-to-eat turkey breast slices by bacteriocin - İngilizce - 2009
43 AYHAN KAMURAN, Turgut Zeynep, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of starter culture on biogenic amine formation in cucumber pickle - İngilizce - 2009
44 COŞANSU AKDEMİR SERAP, MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, Özturan Samine - Survival of Salmonella Enteritidis during salting, drying, and salting-drying processes of horse mackerel (Trachurus trachurus) - İngilizce - 2009
45 AYHAN KAMURAN, Ergen Kemal Özgür, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Biogenic amine contents of table olives - İngilizce - 2009
46 COŞANSU AKDEMİR SERAP - Determination of biogenic amines in a fermented beverage, boza - İngilizce - 2009
47 Duran Hüseyin, Sebat Ceren, Yüksel Asuman, Şimşek Merve, COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA - Knowledge of food service staff regarding food hygiene in the catering sector in Sakarya - İngilizce - 2009
48 Güneş Altuntaş Evrim,COŞANSU AKDEMİR SERAP,AYHAN KAMURAN - Gıda Zehirlenmelerinde Çapraz Bulaşmanın Önemi ve Önlenmesi - pp.325 - Türkçe - 2008
49 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Campylobacter Türlerinin Fizyolojik Özellikleri ve Gıda Kaynaklı Patojen Olarak Önemi - Türkçe - 2008
50 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, TAĞI ŞEREF - Laktik ve Asetik Asit Çözeltilerine Daldırmanın Tavuk But ve Göğüs Etlerinde Duyusal Özellikler ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi - Türkçe - 2007
51 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, TAĞI ŞEREF - Laktik Asit ve Asetik Asit Uygulamasının Tavuk But ve Göğüs Etine Aşılanan Campylobacter jejuni ve Salmonella Enteritidis Üzerine +4 C’de Depolama Süresince Etkisi - Türkçe - 2004
52 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Ankara’da satışa sunulan sucukların biyojen amin içerikleri - Türkçe - 2002
53 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Biogenic amine content of Turkish soudjouck samples - İngilizce - 2002
54 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Enterohemorajik Escherichia coli Suşunun Sucuğun Fermantasyon, Kurutma ve Depolama Sürecindeki Seyri - Türkçe - 1999
1.1 A-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q1 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Toupal, Samin; Cosansu, Serap; - Effects of Freeze-Dried Banana and Watermelon Peel Powders on Bile Salt Resistance, Growth Kinetics, and Survival of Probiotic Bacteria - PROBIOTICS AND ANTIMICROBIAL PROTEINS - Vol.16 - pp.1762 - ISSN : 1867-1306 - DOI : 10.1007/s12602-023-10131-0 - OCT - English - Article - 2024 - WOS:001041973300001
2 Tosun, SY; Kartal, S; Akan, T; Mol, S; Cosansu, S; Üçok, D; Ulusoy, S; Dogruyol, H; Bostan, K; - Innovative Pathogen Reduction in Exported Sea Bass Through Atmospheric Cold Plasma Technology - FOODS - Vol.13 - DOI : 10.3390/foods13203290 - OCT - English - Article - 2024 - WOS:001341589500001
3 Mol, Suhendan; Akan, Tamer; Kartal, Sehban; Cosansu, Serap; Tosun, Sehnaz Yasemin; Alakavuk, Didem Ucok; Ulusoy, Safak; Dogruyol, Hande; Bostan, Kamil; - Effects of Air and Helium Cold Plasma on Sensory Acceptability and Quality of Fresh Sea Bass (Dicentrarchus labrax) - FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY - Vol.16 - pp.537 - ISSN : 1935-5130 - DOI : 10.1007/s11947-022-02950-w - English - Article - 2023 - WOS:000890112500001
4 Mol, Suhendan; Akan, Tamer; Kartal, Sehban; Cosansu, Serap; Tosun, Sehnaz Yasemin; Alakavuk, Didem Ucok; Ulusoy, Safak; Dogruyol, Hande; Bostan, Kamil; - Effects of Air and Helium Cold Plasma on Sensory Acceptability and Quality of Fresh Sea Bass (Dicentrarchus labrax) - FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY - ISSN : 1935-5130 - DOI : 10.1007/s11947-022-02950-w - English - Article - 2022 - WOS:000890112500001
5 Ayhan, K; Cosansu, S; Orhan-Yanikan, E; Gulseren, G; - Advance methods for the qualitative and quantitative determination of microorganisms - MICROCHEMICAL JOURNAL - Vol.166 - ISSN : 0026-265X - DOI : 10.1016/j.microc.2021.106188 - JUL 2021 - English - Review - 2021 - WOS:000652612900003
6 Dogruyol, H; Mol, S; Cosansu, S; - Increased thermal sensitivity of Listeria monocytogenes in sous-vide salmon by oregano essential oil and citric acid - FOOD MICROBIOLOGY - Vol.90 - ISSN : 0740-0020 - DOI : 10.1016/j.fm.2020.103496 - SEP 2020 - English - Article - 2020 - WOS:000527627400016
7 Cosansu, S; Juneja, VK; Osoria, M; Mukhopadhyay, S; - Effect of grape seed extract on heat resistance of Clostridium perfringens vegetative cells in sous vide processed ground beef - FOOD RESEARCH INTERNATIONAL - Vol.120 - pp.33 - ISSN : 0963-9969 - DOI : 10.1016/j.foodres.2019.02.014 - English - Article - 2019 - WOS:000467195400005
8 Cosansu, S; - Survival kinetics of heat-stressed Escherichia coli O157:H7 and Listeria monocytogenes cells as post-fermentation contaminants in kefir during Check refrigerated storage - LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - Vol.98 - pp.635 - ISSN : 0023-6438 - DOI : 10.1016/j.lwt.2018.08.057 - English - Article - 2018 - WOS:000449141200085
9 Cosansu, S; Juneja, VK; - Growth of Clostridium perfringens in sous vide cooked ground beef with added grape seed extract - MEAT SCIENCE - Vol.143 - pp.252 - ISSN : 0309-1740 - DOI : 10.1016/j.meatsci.2018.05.013 - English - Article - 2018 - WOS:000446794700034
10 Cosansu, S; Mol, S; Alakavuk, DU; Ozturan, S; - The Effect of Lemon Juice on Shelf Life of Sous Vide Packaged Whiting (Merlangius merlangus euxinus, Nordmann, 1840) - FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY - Vol.6 - pp.283 - ISSN : 1935-5130 - DOI : 10.1007/s11947-011-0572-0 - JAN - English - Article - 2013 - WOS:000312878500025
11 Cosansu, S; Ayhan, K; - Effects of Lactic and Acetic Acid on Survival of Salmonella enteritidis During Refrigerated and Frozen Storage of Chicken Meats - FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY - Vol.5 - pp.372 - ISSN : 1935-5130 - DOI : 10.1007/s11947-009-0320-x - JAN - English - Article - 2012 - WOS:000299520700039
12 Mol, S; Cosansu, S; Alakavuk, DU; Ozturan, S; - Survival of Salmonella Enteritidis during salting and drying of horse mackerel (Trachurus trachurus) fillets - INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY - Vol.139 - pp.36 - ISSN : 0168-1605 - DOI : 10.1016/j.ijfoodmicro.2010.01.046 - English - Article - 2010 - WOS:000277062200006
13 Altuntas, EG; Cosansu, S; Ayhan, K; - Some growth parameters and antimicrobial activity of a bacteriocin-producing strain Pediococcus acidilactici 13 - INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY - Vol.141 - pp.28 - ISSN : 0168-1605 - DOI : 10.1016/j.ijfoodmicro.2010.04.024 - English - Article - 2010 - WOS:000279704000004
1.1 B-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q2 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Üçok, D; Akan, T; Kartal, S; Tosun, SY; Mol, S; Cosansu, S; Dogruyol, H; Ulusoy, S; Bostan, K; - An opportunity for post-harvest seafood safety: atmospheric pressure air or helium cold plasma to control Salmonella Enteritidis in sea bass - INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - ISSN : 0950-5423 - DOI : 10.1111/ijfs.17118 - JUN - English - Article - 2024 - WOS:001202600300001
2 Cosansu, S; Ay, A; Toupal, S; Avci, A; - Modeling thermal inactivation of Salmonella Enteritidis in ground chicken supplemented with a mixture of ribwort, sorrel, and yarrow extracts - JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING - Vol.47 - ISSN : 0145-8876 - DOI : 10.1111/jfpe.14618 - MAY - English - Article - 2024 - WOS:001258376900001
3 Cosansu, Serap; Mol, Suhendan; Haskaraca, Guliz; - Sous-vide cooking: Effects on seafood quality and combination with other hurdles - INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE - Vol.29 - ISSN : 1878-450X - DOI : 10.1016/j.ijgfs.2022.100586 - English - Article - 2022 - WOS:000901449300001
4 Mete, A; Cosansu, S; Demirkol, O; Ayhan, K; - Amino acid decarboxylase activities and biogenic amine formation abilities of lactic acid bacteria isolated from shalgam - INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES - Vol.20 - pp.171 - ISSN : 1094-2912 - DOI : 10.1080/10942912.2016.1152479 - English - Article - 2017 - WOS:000393684400014
5 Cosansu, S; Mol, S; Alakavuk, DU; Ozturan, S - The effect of lemon juice on bonito (Sarda sarda, Bloch, 1793) preserved by sous vide packaging - INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - Vol.46 - pp.395 - ISSN : 0950-5423 - DOI : 10.1111/j.1365-2621.2010.02507.x - FEB - English - Article - 2011 - WOS:000286145300024
1.1 C-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q3 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Mol, S; Cosansu, S; - Seafood Safety, Potential Hazards and Future Perspective - TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES - Vol.22 - pp.1 - ISSN : 1303-2712 - DOI : 10.4194/TRJFAS20533 - JUN 2022 - English - Review - 2022 - WOS:000776959700001
2 Alakavuk, DU; Ulusoy, S; Cosansu, S; Mol, S; - Reduction of Salmonella Enteritidis in Fish by Microwave Cooking - TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES - Vol.21 - pp.535 - ISSN : 1303-2712 - DOI : 10.4194/1303-2712-v21_11_01 - NOV 2021 - English - Article - 2021 - WOS:000672831400001
3 Ulusoy, S; Alakavuk, DU; Mol, S; Cosansu, S; - Effect of microwave cooking on foodborne pathogens in fish - JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION - Vol.43 - ISSN : 0145-8892 - DOI : 10.1111/jfpp.14045 - English - Article - 2019 - WOS:000479276800032
4 Ersoz, SS; Cosansu, S; - Prevalence of Clostridium difficile Isolated from Beef and Chicken Meat Products in Turkey - KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES - Vol.38 - pp.759 - DOI : 10.5851/kosfa.2018.e14 - English - Article - 2018 - WOS:000455268000011
5 Cerit, I; Saricam, A; Demirkol, O; Unver, H; Sakar, E; Cosansu, S; - Comparative study of functional properties of eight walnut (Juglans regia L.) genotypes - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - Vol.37 - pp.472 - ISSN : 0101-2061 - DOI : 10.1590/1678-457X.20516 - English - Article - 2017 - WOS:000411814900020
6 Mol, S; Ozturan, S; Cosansu, S; - DETERMINATION OF THE QUALITY AND SHELF LIFE OF SOUS VIDE PACKAGED WHITING (MERLANGIUS MERLANGUS EUXINUS, NORDMAN, 1840) STORED AT COLD (4C) AND TEMPERATURE ABUSE (12C) - JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION - Vol.36 - pp.497 - ISSN : 0145-8892 - DOI : 10.1111/j.1745-4549.2011.00616.x - DEC - English - Article - 2012 - WOS:000312155700003
7 Mol, S; Ozturan, S; Cosansu, S; - DETERMINATION OF THE QUALITY AND SHELF LIFE OF SOUS VIDE PACKAGED BONITO (SARDA SARDA, BLOCH, 1793) STORED AT 4 AND 12C - JOURNAL OF FOOD QUALITY - Vol.35 - pp.137 - ISSN : 0146-9428 - DOI : 10.1111/j.1745-4557.2011.00430.x - APR - English - Article - 2012 - WOS:000302534500006
8 Erdogan, BE; Mol, S; Cosansu, S - Factors Influencing the Consumption of Seafood in Istanbul, Turkey - TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES - Vol.11 - pp.631 - ISSN : 1303-2712 - DOI : 10.4194/1303-2712-v11_4_18 - DEC - English - Article - 2011 - WOS:000302580800016
9 Cosansu, S; Mol, S; Alakavuk, DU; Tosun, SY - Effects of Pediococcus spp. on the Quality of Vacuum-Packed Horse Mackerel during Cold Storage - TARIM BILIMLERI DERGISI-JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES - Vol.17 - pp.59 - English - Article - 2011 - WOS:000304318900006
10 Cosansu, S; Ayhan, K; - EFFECTS OF LACTIC AND ACETIC ACID TREATMENTS ON CAMPYLOBACTER JEJUNI INOCULATED ONTO CHICKEN LEG AND BREAST MEAT DURING STORAGE AT 4C AND-18C - JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION - Vol.34 - pp.98 - ISSN : 0145-8892 - DOI : 10.1111/j.1745-4549.2008.00320.x - FEB - English - Article - 2010 - WOS:000273998900009
11 Cosansu, S; Geornaras, I; Ayhan, K; Sofos, JN; - Control of Listeria monocytogenes by bacteriocin-producing Pediococcus aciditactici 13 and its antimicrobial substance in a dry fermented sausage sucuk and in turkey breast - JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH - Vol.49 - pp.206 - ISSN : 1336-8672 - English - Article - 2010 - WOS:000285073900005
12 Cosansu, S; Mol, S; Alakavuk, DU; - Effect of a Pediococcus Culture on the Sensory Properties and Ripening of Anchovy Marinade at 4 degrees C and 16 degrees C - TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES - Vol.10 - pp.373 - ISSN : 1303-2712 - DOI : 10.4194/trjfas.2010.0310 - SEP - English - Article - 2010 - WOS:000285773200010
1.1 D-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q4 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Cerit, I; Yildirim, A; Ucar, MK; Demirkol, A; Cosansu, S; Demirkol, O; - Estimation of antioxidant activity of foods using artificial neural networks - JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH - Vol.56 - pp.138 - ISSN : 1336-8672 - English - Article - 2017 - WOS:000403928300005
2 Cosansu, S; - Determination of biogenic amines in a fermented beverage, boza - JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT - Vol.7 - pp.54 - ISSN : 1459-0255 - English - Article - 2009 - WOS:000266192600008
1.3-ÜAK VE SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU TARAFINDAN BELİRLENEN ULUSLARARASI ALAN ENDEKSLERİNDE TARANAN DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ VEYA ULAKBİM, TR-DİZİN TARAFINDAN TARANAN ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE :
1 AKAN Tamer, Sehban KARTAL, MOL Sühendan, Serap COŞANSU, Şehnaz Yasemin TOSUN, Didem ÜÇOK ALAKAVUK, Şafak ULUSOY, Hande DOĞRUYOL, Kamil BOSTAN - DEVELOPMENT OF A NEW DEVICE FOR APPLYING ATMOSPHERIC PRESSURE COLD PLASMA ON FOODS - Food and Environment Safety Journal - Vol.21 - pp.321 - ISSN : 2559 - 6381 - 2023
2 Akdemi̇r, S., Başyazıcı, E., Atasoy, E., Mazreku, G., Çetin, S., Toupal, S. - COVID-19 salgınında tüketicilerin gıda satın alma, gıda hijyeni ve beslenme davranışları - Food and Health - pp.302 - DOI : 10.3153/FH22028 - tur - paper - 2022 - TRDizin
3 Akdemi̇r, S., Ersöz, Ş. - Incidence and contamination level of Clostridium perfringens in meat and meat products sold in Sakarya province of Turkey - Food and Health - pp.172 - DOI : 10.3153/FH21018 - eng - paper - 2021 - TRDizin
4 Akdemi̇r, S., Toupal, S., Aslan, Ö. - GROWTH KINETICS AND SURVIVAL OF LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS IN BLACK RICE MILK - GIDA - pp.1440 - DOI : 10.15237/gida.GD21132 - eng - paper - 2021 - TRDizin
5 Serap Cosansu, Özlem Kıymetli - Antimicrobial activity of olive leaf extract on selected foodborne pathogens and its effect on thermal resistance of Listeria monocytogenes in sous vide ground beef - International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences - Vol.5 - pp.236 - DOI : https://doi.org/10.31015/jaefs.2021.2.14 - 2021
6 Coşansu, S., Kıymetli, Ö. - Antimicrobial Activity of Olive Leaf Extract on Selected Foodborne Pathogens and its Effect on Thermal Resistance of Listeria monocytogenes in Sous Vide Ground Beef - International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences - pp.236 - ISSN : 2602-246X - DOI : 10.31015/jaefs.2021.2.14 - eng - paper - 2021 - TRDizin
7 Cerit I. ; Yildirim A. ; Ucar M. ; Demirkol A. ; Cosansu S. ; Demirkol O. ; - Estimation of antioxidant activity of foods using artificial neural networks - Journal of Food and Nutrition Research - Vol.56 - pp.138-148 - ISSN : 13368672 - Article - 2017 - SCOPUS_ID:85020213773
8 Coşansu Akdemi̇r, S., Kiymetli̇, Ö. - Sous VidePişirme Yönteminin Sebzelerin Besin Değerleri Üzerine Etkisi - Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi - pp.919 - tur - paper - 2016 - TRDizin
9 Nihal Kanat, Serap Coşansu Akdemir - Bakterilerde glutatyon ve önemi  - Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi - Vol.18 - pp.111 - ISSN : 1301-4048 - DOI : http://dx.doi.org/10.5505/saufbed.v18i2.5000014669 - 2014
10 Altuntas, E.G., Kocan, D., Cosansu, S., Ayhan, K., Juneja, V.K., Materon, L. - Antibiotic and Bacteriocin Sensitivity of Listeria monocytogenes Strains Isolated from Different Foods - Food and Nutrition Sciences - Vol.3 - pp.363 - ISSN : 2157-9458 - DOI : 10.4236/fns.2012.33052 - March - 2012 - SAU
11 Coşansu, S., Tağı, Ş., Ayhan, K. - Effects of lactic and acetic acids on sensory properties and shelf life of chicken meats - Fleischwirtschaft International - Vol.26 - pp.74 - 2011 - SAU
12 Coşansu, S., Ayhan, K. - Campylobacter türlerinin olumsuz koşullarda canlı kalmalarını sağlayan fizyolojik özellikleri ve stres tolerans mekanizmaları - Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi - pp.23 - ISSN : 1300-6819 - tur - paper - 2009 - TRDizin
13 Coşansu, S., Mol., S. - Balıkta tuzlama ve kurutma işlemlerinin salmonella üzerine etkisi - pp.1 - tur - project - 2008 - TRDizin
14 Coşansu, S., Ayhan, K. - Bakteriyel Biyolüminesans ve Uygulama Alanları - Gıda - Vol.28 - pp.69 - 2003 - SAU
15 Doğan, H.B., Cakır, I., Keven, F., Coşansu, S., Kıral, N., İnan, T., Gürsu, G., Halkman, A.K., - Çeşitli Gıdalarda Koliform, Fekal Koliform ve E. coli Varlığı - Gıda - Vol.26 - pp.83 - 2001 - SAU
16 Coşansu, S., Ayhan, K. - Enterohemorajik E. coli O157:H7 ve Fermente Et Ürünlerindeki Önemi - Gıda - Vol.25 - pp.33 - 2000 - SAU
17 Coşansu, S., Ayhan, K. - Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültür Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu - Gıda - Vol.23 - pp.99 - 1998 - SAU
7.3-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE ÖZET METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 DOĞRUYOL BAYAR HANDE, ULUSOY ŞAFAK, MOL TOKAY SÜHENDAN, COŞANSU AKDEMİR SERAP, ÖZDEN ÖZKAN - Effect of horsetail, persimmon and quince leaf extracts on foodborne pathogenic bacteria in fish - 2023
7.4-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA POSTER OLARAK SUNULAN VE YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Cosansu, S. Kıymetli, Ö. - Increased heat sensitivity of Listeria monocytogenes in sous vide cooked ground beef with olive leaf extract - 2018
2 Mol, S., Coşansu, S., Bayar, H. - Effect of thyme oil on the growth of Listeria monocytogenes on fish and other seafood - 2018
3 Mol, S., Ulusoy, Ş., Coşansu, S. - The use of fennel (Foeniculum vulgare L.) in food preservation as natural additive - 2018
4 Coşansu Akdemir, S., Ay, A., Mol, S. - Antimicrobial activity of a commercial plant extract mixture against selected foodborne pathogens - 2018
5 Coşansu Akdemir, S., Mol, S. - Challenges to application of herbal extracts as antimicrobials to meat, poultry and seafoods. - 2018
6 Coşansu Akdemir, S., Kıymetli, Ö. - Antimicrobial activity of a commercial olive leaf extract on selected foodborme pathogens - 2017
7 Mol S, Coşansu S. - Effect of plant-derived essential oils and plant extracts on shelf life and safety of fish - 2017
8 Cerit, İ., Sarıçam, A., Demirkol, O., Ünver, H., Coşansu, S. - Determination of glutathione and total phenolic compounds content of eight walnut (Juglans regia, L.) genotypes - 2016
9 AYŞE SARIÇAM; SERAP COŞANSU AKDEMİR; OMCA DEMİRKOL; - Determination of antioxidant activities of grape seed extracts by FRAP, HRSA and MCA methods - 2015
10 AYŞE SARIÇAM; SERAP COŞANSU AKDEMİR; - Effect of drying method and physical form on antioxidant and antimicrobial activities of grape seed extract - 2015
11 SERAP COŞANSU AKDEMİR; Şeyma Şeniz Ersöz; - Clostridium difficile in meat and meat products in Sakarya, Turkey - 2014
12 Mol, S., Üçok Alakavuk, D., Cosansu, S., Ulusoy, S. - Effect of microwave cooking on pathogens in salmon blocks - 1-5 September - 2012 - SAU
13 Yuksel, G. Yaldırak, A. Mete, C. Sebat, S. Cosansu, O. Demırkol - Biogenic amine content of shalgam sold in Turkey - 26-29 Mayıs - 2011
14 G. Yaldırak, A. Yüksel, O. Demirkol, S. Cosansu - The effect of temperature and salt concentration on the formation of biogenic amine in traditionally fermentd shalgam - 26-29 Mayıs - 2011
15 Mol, S., Üçok Alakavuk, D., Coşansu, S., Ulusoy, Ş. - Survival of selected pathogens on whiting cooked in microwave - 12-14th October - 2011 - SAU
16 Akbaş, L.G., Ayhan, K., Coşansu, S. - Biogenic amine content of home-made pickles - 12-14th October - 2011 - SAU
17 Mol, S, Üçok Alakavuk, D., Coşansu, S., Ulusoy, Ş. - Survival of Salmonella enteritidis on fish cooked in microwave - 4-7 July - 2011 - SAU
18 Altuntaş, E.G., Koçan, D., Coşansu, S., Ayhan, K., Juneja, V., Materon, L. - Determination of antibiotic resistance pattern and bacteriocin sensitivity of Listeria monocytogenes strains isolated from different foods in Turkey - November 3-6 - 2010 - SAU
19 Ayhan, K., Turgut, Z., Cosansu, S. - Effect of starter culture on biogenic amine formation in cucumber pickle - April 22 - 25 - 2009 - SAU
20 Ayhan, K., Ergen, K.Ö., Coşansu, S. - Biogenic amine contents of table olives - April 22-25 - 2009 - SAU
21 Coşansu, S. - Determination of biogenic amines in a fermented beverage, boza - April 22 - 25 - 2009 - SAU
22 Cosansu, S., Mol, S., Üçok-Alakavuk, D., Turan, S. - Survival of Salmonella Enteritidis during salting, drying, and salting-drying processes of horse mackerel (Trachurus trachurus) - April 22 - 25 - 2009 - SAU
23 Duran, H., Sebat, C., Yüksel, A., Şimşek, M., Coşansu, S., Demirkol, O. - Knowledge of food service staff regarding food hygiene in the catering sector in Sakarya, Turkey - April 22 - 25 - 2009 - SAU
24 Cosansu, S., Ayhan, K. - Biogenic amine content of Turkish soudjouck samples - 25-30th of August - 2002 - SAU
7.6-ULUSAL KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE TAM METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Altuntaş, E.G., Coşansu, S., Ayhan, K. - Gıda Zehirlenmelerinde Çapraz Bulaşmanın Önemi ve Önlenmesi - 23-27 Nisan - 2008 - SAU
2 Cosansu, S., Ayhan, K. - Ankara’da satışa sunulan sucukların biyojen amin içerikleri - 22-24 Mayıs - 2002 - SAU
3 Cosansu, S., Ayhan, K. - Enterohemorajik Escherichia coli Suşunun Sucuğun Fermantasyon, Kurutma ve Depolama Sürecindeki Seyri., - 18-20 Ekim - 1999 - SAU
7.7-ULUSAL KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE ÖZET METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Sarıçam, A. Coşansu Akdemir, S. - Üzüm Çekirdeğinin Gıdalarda Doğal Antioksidan ve Antimikrobiyel Madde Olarak Kullanım Potansiyeli - 2016
2 Sakar, E., Demirkol, O., Coşansu, S., Ünver, H., Hayoğlu, İ., Ak, B.E. - Urfa İli Zeytin Tiplerinde Fermantasyonun Toplam Fenolik Madde Miktarı Üzerine Etkisi - 2-6 Ekim - 2012
3 Cosansu, S., Ayhan, K., Taği, Ş. - Laktik Asit ve Asetik Asit Uygulamasının Tavuk But ve Göğüs Etine Aşılanan Campylobacter jejuni ve Salmonella Enteritidis Üzerine +4oC’de Depolama Süresince Etkisi - 25-28 Mayıs - 2004 - SAU
7.8-ULUSAL KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA POSTER OLARAK SUNULAN VE YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Sarıçam, A., Coşansu Akdemir, S. - Betimleyici mikrobiyoloji ve gıda kaynaklı patojenler - 7-9 Kasım - 2013
2 Ersöz, Ş.Ş., Coşansu Akdemir, S. - Gıdalarda Clostridium difficile sayımı ve izolasyonu - 7-9 Kasım - 2013
3 Ersöz, Ş.Ş., Coşansu Akdemir, S. - Clostridium difficile ve Clostridium perfringens enfeksiyonlarının önlenmesinde probiyotiklerin kullanım olanakları - 7-9 Kasım - 2013
4 Coşansu, S., Ayhan, K. - Clostridium difficile: Yeni bir gıda kaynaklı patojen mi? - 13-16 Ekim - 2011 - SAU
5 Coşansu, S., Ayhan, K. - Campylobacter Türlerinin Fizyolojik Özellikleri ve Gıda Kaynaklı Patojen Olarak Önemi - 21-23 Mayıs - 2008 - SAU
6 Cosansu, S., Ayhan, K. Taği, Ş. - Laktik ve Asetik Asit Çözeltilerine Daldırmanın Tavuk But ve Göğüs Etlerinde Duyusal Özellikler ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi - 8-10 Kasım - 2007
3.4-ULUSLARARASI YAYINEVLERİ TARAFINDAN YAYIMLANMIŞ ÖZGÜN KİTAPTA BÖLÜM YAZARLIĞI :
1 COŞANSU AKDEMİR SERAP - GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE GÜNCEL KONULAR - Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. - 2023
2 COŞANSU AKDEMİR SERAP - GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE GÜNCEL KONULAR - Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. - 2023
3 COŞANSU AKDEMİR SERAP - Gıda Mikrobiyolojisi - Efil Yayınevi - pp.386 - 2021
4 Akdemir Evrendilek, G., Çağrı Mehmetoğlu, A., Coşansu, S., Erkmen, O. - Gıda Mikrobiyolojisi - Yeni Yöntemlerle Gıdaların Korunması (5. Basım) - Efil Yayınevi - pp.308-345 - 2017
5 AKDEMİR EVRENDİLEK GÜLSÜN,ÇAĞRI MEHMETOĞLU ARZU,COŞANSU AKDEMİR SERAP,ERKMEN OSMAN - Gıda Mikrobiyolojisi - Efil Yayınevi - pp.308 - 2017
6 Akdemir Evrendilek, G., Çağrı Mehmetoğlu, A., Coşansu, S., Erkmen, O. - Gıda Mikrobiyolojisi - Yeni Yöntemlerle Gıdaların Korunması (4. Basım) - Efil Yayınevi - pp.308-345 - 2013
7 Akdemir Evrendilek, G., Çağrı Mehmetoğlu, A., Coşansu, S., Erkmen, O. - Gıda Mikrobiyolojisi - Yeni Yöntemlerle Gıdaların Korunması (3. Basım) - EFİL YAYINEVİ - pp.308-345 - 2011
8 Akdemir Evrendilek, G., Çağrı Mehmetoğlu, A., Coşansu, S., Erkmen, O. - Gıda Mikrobiyolojisi - Yeni Yöntemlerle Gıdaların Korunması (Ekim 2010 - 2. Basım) - EFİL YAYINEVİ - pp.308-345 - 2010
9 Akdemir Evrendilek, G., Çağrı Mehmetoğlu, A., Coşansu, S., Erkmen, O. - Gıda Mikrobiyolojisi: Yeni Yöntemlerle Gıdaların Korunması (Şubat 2010- 1. BASIM) - Efil Yayınevi - pp.308-345 - 2010
3.6-ULUSAL YAYINEVLERİ TARAFINDAN YAYIMLANMIŞ ÖZGÜN KİTAPTA BÖLÜM YAZARLIĞI :
1 Serap Coşansu Akdemir - Her Yönüyle Gıda (9. Gıdalarda Bozulma) Genişletilmiş 2. Baskı - SİDAS - pp.267-307 - 2015
2 COŞANSU AKDEMİR SERAP - Her Yönüyle Gıda - Sidas - 2015
3 Kamuran Ayhan, Serap Coşansu - Domates ve Domates Ürünleri, Bölüm 3: Domates ve Domates Ürünlerinin Mikrobiyolojisi - SİDAS - pp.299 - 2013
4 Serap Coşansu Akdemir - Her Yönüyle Gıda: 7. Bölüm Gıdaların Bozulması (1. Baskı) - Sidas Medya - pp.209-249 - 2013
5 AYHAN KAMURAN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Domates ve Domates Ürünleri - Sidas Medya - 2013
6 AKDEMİR EVRENDİLEK GÜLSÜN,ÇAĞRI MEHMETOĞLU ARZU,COŞANSU AKDEMİR SERAP,ERKMEN OSMAN - Gıda Mikrobiyolojisi - Efil Yayınevi - 2010
2.3 B-TÜBA, TÜBİTAK (1001, 1003, 1004,1005, 1505, 1007, 2244, 3005, 2232, 2236, 3501, 1071, COST), ERA-NET, ULUSLARARASI İKİLİ VE ÇOKLU İŞ BİRLİKLERİ, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, BOREN, SSB, STB, TENMAK, TAGEM, TÜSEB, DİĞER BAKANLIKLAR TARAFINDAN DESTEKLİ PROJEDE ARAŞTIRMACI OLMAK :
1 TOVAG - 219O283 - 2020
2 Diyet Lif Değeri Yüksek Bazı Gıda Sanayii Artıklarının Yoğurt ve Dondurmada Kullanılabilirliği ve Bu Ürünlerin Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması - 111O195 - 2014
2.4 A-TÜBİTAK (1002, 3001) DESTEKLİ PROJEDE YÜRÜTÜCÜ OLMAK :
1 TOVAG - Balıkta tuzlama ve kurutmanın Salmonella üzerine etkisi - Vol.25000 - DOI : Tamamlandı - 107O873 - 2008
2.13 B-BAŞARIYLA TAMAMLANAN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TARAFINDAN DESTEKLENMİŞ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİNDE (YALNIZCA AR-GE NİTELİĞİNDEKİ PROJELER) ARAŞTIRMACI OLMAK :
1 Zeytin Yaprağı Ekstraktının Sous Vide Yöntemiyle Pişirilen Kıyma ve Tavuk Etinde Gıda Kaynaklı Patojenler Üzerine Etkisinin Belirlenmesi; Serap Coşansu Akdemir, Özlem Kıymetli - Vol.5000 - FBYLTEZ 2015-50-01-050 - 2016
2 SERAP COŞANSU AKDEMİR; AYŞE SARIÇAM; - Üzüm Çekirdeği Ekstraklarının Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivitelerinin Belirlenmesi - FBYLTEZ 2014-50-01-027 - 2014
3 Diyet Lif DEğeri Yüksek Bazı Gıda Sanayi Artıklarının Antioksidan Madde İçeriklerinin Belirlenmesi, Bazı Süt Tatlılarında Kullanılabilirliği ve Bu Ürünlerin Rengi Üzerine Etkilerinin Araştırılması - Ahmet AYAR, Hatice SIÇRAMAZ, Suzan ÖZTÜRK YILMAZ, Serpil ÖZTÜRK, Serap COŞANSU AKDEMİR, Omca DEMİRKOL - Vol.45180 - 2012-01-16-012 - 2014
4 Serap COޞANSU AKDEMİR, Şeyma Şeniz ERSÖZ - Sakarya'da satışa sunulan et ve et ürünlerinde Clostridium perfringens ve Clostridium difficile aranması - Vol.24996 - 1 - BAP 2012-01-16-009 - 2014 - SAU-BAP -2012-01-16-009
5 Serap COŞANSU AKDEMİR,Şeyma Şeniz ERSÖZ - Sakarya İlinde Satışa Sunulan Et ve Et Ürünlerinde Clostridium Difficile Aranması - Vol. 3000 - FBYLTEZ 2013-50-01-027 - 2013
6 Serap COޞANSU AKDEMİR,Nihal KANAT - Çeşitli Stres Koşullarının E. Coli O157:H7' de Glutatyon İçeriği Üzerine Etkisi - Vol.3000 - 2 - FBYLTEZ 2012-50-01-036 - 2012 - SAU-FBYLTEZ -2012-50-01-036
7 Serap COŞANSU AKDEMİR,Aysun METE - Şalgamdan izole edilen laktik asit bakterilerinin dekarboksilasyon aktivitelerinin ve biyojen amin oluşturma yeteneklerinin belirlenmesi - Vol. 3000 - FBLYTEZ 2011-50-01-061 - 2011
8 Serap Coşansu AKDEMİR,Güliz YALDIRAK - Doğal Fermantasyonla Üretilen ޞalgam Suyunda Fermantasyon Sıcaklığının Biyojen Amin Oluşumu Üzerine Etkisi - Vol.1999 - 3 - FBLYTEZ 2011-50-01-061 - 2010 - SAU-FBYLTEZ -2010-50-01-035
9 Mikrodalga ile yapılan ısıtmanın balıktaki patojen mikroorganizmalara etkisi - İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, BAP 3237 - 2010
10 Sucuktan izole edilen laktik asit bakterilerinin antimikrobiyel özelliklerinin belirlenmesi ve bakteriyosin üreten türlerin seçimi - Ankara Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Fonu, 2007-0745-001HPD - 2008
11 Organik asit kullanımının tavuk etlerinde bazı patojenler üzerine etkisi - Ankara Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Fonu, 2001.07.1154 - 2005
12 Gıdalarda fekal koliform aranması - Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu 97 11 12 01 - 1999
6.1-YURT DIŞI ARAŞTIRMA / GÖZLEM FAALİYETİ (EN AZ 6 AY) :
1 Isıl işlem görmüş gıdaların Clostridium perfringens açısından mikrobiyel güvenliğinin sağlanması (Assurance of microbiological safety of heat processed foods with particular reference to Clostridium perfringens) - DOI : 1 - Tübitak 2219 - 2017
2 Doğal fermente sucuk örneklerinden izole edilen bakteriyosin üreten Pediococcus türlerinin sucuğun fermantasyon ve kurutma aşamalarında Listeria monocytogenes üzerine etkisi (Effect of bacteriocin producing Pediococcus spp. isolated from naturally fermented sucuk samples on Listeria monocytogenes during fermentation and drying periods) - DOI : 1 - Tübitak 2219 - 2005
9.5-ESCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE BAŞ EDİTÖRLÜK DIŞINDAKİ DİĞEREDİTÖRLÜKLER :
1 Her Yönüyle Gıda - 2013
9.6-SSCI, SCI-EXP, AHCI, SCOPUS, ESCI DIŞINDAKİ ALAN ENDEKSLERİNDEKİ DERGİLERDE BAŞ EDİTÖRLÜK DIŞINDAKİ DİĞER EDİTÖRLÜKLER :
1 International Journal of Food Properties - 2018
2 Journal of the Science of Food and Agriculture - 2018
3 Journal of Food Safety - 2018
4 LWT-Food Science and Technology - 2018
5 LWT-Food Science and Technology - 2018
6 LWT-Food Science and Technology - 2017
7 LWT-Food Science and Technology - 2017
8 LWT-Food Science and Technology - 2017
9 LWT-Food Science and Technology - 2016
10 LWT-Food Science and Technology - 2016
11 LWT-Food Science and Technology - 2016
12 Innovative Food Science and Emerging Technologies - 2015
13 Innovative Food Science and Emerging Technologies - 2015
14 British Microbiology Research Journal - Vol.2 - 2014
15 Türk Biyoloji Dergisi - Vol.1 - 2014
16 Journal of Food Research - Vol.2 - 2014
17 SERAP COŞANSU AKDEMİR; - Journal of Food Quality - 2014
18 SERAP COŞANSU AKDEMİR; - Journal of Scientific Research and Reports - 2014
19 SERAP COŞANSU AKDEMİR; - British Microbiology Research Journal - 2014
20 SERAP COŞANSU AKDEMİR; - Journal of Food Quality - 2014
21 Molecular Biology Report - Vol.1 - 2013
22 African Journal of Microbiology Research - Vol.1 - 2013
23 Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi - Vol.3 - 2013
24 Journal of Food Protection - Vol.1 - 2013
25 Journal of Food Quality - Vol.1 - 2013
26 British Microbiology Research Journal - Vol.2 - 2013
27 Gıda - Vol.2 - 2013
28 International Journal of Food Properties - Vol.1 - 2013
29 TÜRK TARIM VE ORMANCILIK DERGİSİ - Vol.1 - 2012
30 International Journal of Food Science and Technology - Vol.1 - 2012
31 International Journal of Environmental Research and Public Health - Vol.1 - 2012
32 Journal of Food Processing and Preservation - Vol.1 - 2012
33 Journal of Food Quality - Vol.1 - 2011
34 Letters in Applied Microbiology - Vol.1 - 2011
35 Letters in Applied Microbiology - Vol.1 - 2010
36 European Journal of Chemistry - Vol.2 - 2010
37 Turkish Journal of Biology - Vol.1 - 2010
38 YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ - Vol.2 - 2010
39 Hasad Gıda Dergisi - Vol.3 - 2009
40 Journal of Food Quality - Vol.1 - 2009
41 Journal of Food Quality - Vol.1 - 2008
42 Letters in Applied Microbiology - Vol.1 - 2008
43 Journal of Applied Microbiology - Vol.1 - 2007
44 SERAP COŞANSU AKDEMİR; - British Microbiology Research Journal -
9.8-ALANINDA ULUSAL YAYIMLANAN KİTAP EDİTÖRLÜĞÜ :
1 Her Yönüyle Gıda (Genişletilmiş 2. Baskı) - 2015
9.10-SSCI, SCI-EXP, AHCI, SCOPUS KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE HAKEMLİK :
1 LWT-Food Science and Technology - 2018
9.12-ULUSLARARASI ALAN ENDEKSLERİNDEKİ DERGİLERDE HAKEMLİK :
1 South Asian Journal of Research in Microbiology - 2018
2 Food and Health - 2018
9.13-DİĞER ULUSAL VEYA ULUSLARARASI DERGİLERDE EDİTÖRLÜK VE HAKEMLİK :
1 Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi - 2015
10.5-ULUSAL KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM, KONFERANS, FESTİVAL GİBİ ETKİNLİKLERİN BİLİM/SANAT/TASARIM KURULU TARAFINDAN VERİLEN ÖDÜL (ADINA BELGE DÜZENLENEN ÖĞRETİM ELEMANI BAŞVURABİLİR) :
1 Tübitak Yayın Teşvik Ödülü - Ocak - 2012
2 Tübitak Yayın Teşvik Ödülü - Mart - 2012
3 Sakarya Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülü - 2012
4 Sakarya Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülü - 2012
5 Sakarya Üniversite Yayın Teşvik Ödülü - 2012
6 Tübitak Yayın Teşvik Ödülü - Ocak - 2011
7 Tübitak Yayın Teşvik Ödülü - Kasım - 2011
8 Sakarya Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülü - 2011
9 Sakarya Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülü - 2011
10 Sakarya Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülü - 2011
11 Tübitak Yayın Teşvik Ödülü - Mart - 2010
12 Tübitak Yayın Teşvik Ödülü - Haziran - 2010
13 Sakarya Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülü - 2010
14 Sakarya Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülü - 2010
15 Sakarya Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülü - 2010
16 Sakarya Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülü - 2010
17 Sakarya Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülü - 2010
18 Tübitak Yayın Teşvik Ödülü - Ocak - 2010
19 Tübitak Yayın Teşvik Ödülü - Nisan - 2009
20 Tübitak Yayın Teşvik Ödülü - Tübitak - Mayıs - 2007
21 Tübitak Yayın Teşvik Ödülü - 2001
12.1-YÖNETİMİNDE TAMAMLANAN HER DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZİ İÇİN :
1 Listeria monocytogenes'in sous vide somonda inhibisyonu - Hande Doğruyol Bayar - ISSN : Doç. Dr. Serap Coşansu Akdemir - İstanbul Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı - 2017
12.2-YÖNETİMİNDE TAMAMLANAN HER YÜKSEK LİSANS TEZİ İÇİN :
1 Kereviz tohumu yağı ve kereviz tozunun sous vide paketlenmiş kıymada Escherichia coli O157:H7'nin ısıl direncine etkileri - Ebrar Gündoğdu - Sakarya Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği - 2020
2 Sous vide yöntemiyle pişirilen kıymaya eklenen zeytin yaprağı ekstraktının Listeria monocytogenes üzerine etkisi - Özlem Kıymetli - Sakarya Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği - 2016
3 Üzüm çekirdeği ekstraktlarının antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerinin belirlenmesi - Ayşe Sarıçam - Sakarya Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği - 2015
4 Sakarya ilinde satışa sunulan et ve et ürünlerinde Clostridium difficile aranması - Şeyma Şeniz Ersöz - Sakarya Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği - 2014
5 - Çeşitli stres koşullarının E. Coli O157:H7’de glutatyon içeriği üzerine etkisi - NİHAL KANAT - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ - 2013
6 YRD. DOÇ. DR. SERAP C. AKDEMİR - DOĞAL FERMANTASYONLA ÜRETİLEN ŞALGAM SUYUNDA FARKLI FERMANTASYON SICAKLIĞININ BİYOJEN AMİN OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ - GÜLİZ YALDIRAK - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ - 2011
7 YRD. DOÇ. DR. SERAP C. AKDEMİR - ŞALGAMDAN İZOLE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN DEKARBOKSİLASYON AKTİVİTELERİNİN VE BİYOJEN AMİN ÜRETME YETENEKLERİNİN BELİRLENMESİ - AYSUN METE - ISSN : - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ - 2011
8 Vakum ambalajda pişirilmiş (sous vide) balıkta kalite ve raf ömrünün belirlenmesi - Samime ÖZTURAN - ISSN : Doç. Dr. Serap Coşansu Akdemir - İstanbul Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı - 2009
13.1-LİSANSÜSTÜ DÜZEYDE DERS VERMEK. (SON 3 YILDA HER DERS İÇİN, HER YIL İÇİN EN FAZLA 5 DERS) :
1 Gıdalara Raf ömrü ve Stabilite - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2024
2 Mikrobiyolojide Kullanılan Besiyerleri - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2018
3 Gıdalarda Raf Ömrü ve Stabilite - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2018
4 Gıdalarda Raf Ömrü ve Stabilite - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2017
5 Mikrobiyolojide Kullanılan Besiyerleri - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2017
6 Mikrobiyolojik Kalite Kontrol Yöntemleri - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2017
7 Mikrobiyolojide Kullanılan Besiyerleri - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2017
8 MİKROBİYOLOJİK KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2013
9 MİKROBİYOLOJİDE KULLANILAN BESİYERLERİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2013
10 MİKROBİYOLOJİDE KULLANILAN BESİYERLERİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
11 UZMANLIK ALANI-Y.LİSANS - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
12 MİKROBİYOLOJİK KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
13 MİKROBİYOLOJİDE KULLANILAN BESİYERLERİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
14 MİKROBİYOLOJİK KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
15 UZMANLIK ALANI-Y.LİSANS - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
16 UZMANLIK ALANI-Y.LİSANS - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2011
17 UZMANLIK ALANI-Y.LİSANS - 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2010
13.2-LİSANS DÜZEYİNDE DERS VERMEK. (SON 3 YILDA HER DERS İÇİN, HER YIL İÇİN EN FAZLA 5 DERS) :
1 Mikrobiyal Kalite Kontrol - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2024
2 General Microbiology - pp.2 - ISSN : 1 - 2 - 2024
3 Gıda Mikrobiyolojisi - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 1 - 2018
4 Su Ürünleri Teknolojisi - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2018
5 Gıda Mikrobiyolojisi - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.4 - ISSN : 1 - 2017
6 General Microbiology - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2017
7 İŞLETME SANİTASYONU - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2013
8 GENEL MİKROBİYOLOJİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2013
9 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2013
10 BİTİRME ÇALIŞMASI - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 1 - 2013
11 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2013
12 ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2013
13 GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 1 - 2013
14 GIDA KONTROLÜ VE SANİTASYON - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2013
15 GIDA KONTROLÜ VE SANİTASYON - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2013
16 İŞLETME SANİTASYONU - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2013
17 GENEL MİKROBİYOLOJİ - 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2013
18 İŞLETME SANİTASYONU - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
19 GIDA KONTROLÜ VE SANİTASYON - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2012
20 GIDA KONTROLÜ VE SANİTASYON - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2012
21 GIDA KONTROLÜ VE SANİTASYON - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 2 - 2012
22 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2012
23 GIDA KONTROLÜ VE SANİTASYON - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2012
24 SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
25 FOOD MICROBIOLOGY I - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2012
26 İŞLETME SANİTASYONU - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2012
27 GENEL MİKROBİYOLOJİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2012
28 GENEL MİKROBİYOLOJİ - 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2012
29 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2011
30 FOOD MICROBIOLOGY I - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2011
31 GIDA KONTROLÜ VE SANİTASYON - 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 2 - 2011
14.4-ULUSLARARASI SPORDA HAKEMLİK, ANTRENÖRLÜK, İDARECİLİK, MENTOR, KONDİSYONER, FİZYOTERAPİST, SPOR HEKİMİ VB. GÖREV YAPMAK :
1 Serap Coşansu Akdemir - Türkiye 11. Gıda Kongresi Bilimsel Danışma Kurulu Üyeliği, 10-12 Ekim 2012, Hatay - 2012
18.4-AKADEMİK BİLGİLERİ :
1 Sakarya Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Prof. Dr. - 2019
2 Sakarya Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Doç. Dr. - 2017
3 Sakarya Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Yrd. Doç. Dr. - 2012
4 Ankara üniversitesi - Kalecik Meslek Yüksekokulu - Dr. Öğr. Gör. - 2006
5 Ankara Üniversitesi - Kalecik Meslek Yüksekokulu - Öğr. Gör. - 2004
MAKALELER
Modeling thermal inactivation of Salmonella Enteritidis in ground chicken supplemented with a mixture of ribwort, sorrel, and yarrow extracts
An opportunity for post-harvest seafood safety: atmospheric pressure air or helium cold plasma to control <i>Salmonella</i> Enteritidis in sea bass
Effects of Freeze-Dried Banana and Watermelon Peel Powders on Bile Salt Resistance, Growth Kinetics, and Survival of Probiotic Bacteria
Effects of Air and Helium Cold Plasma on Sensory Acceptability and Quality of Fresh Sea Bass (Dicentrarchus labrax)
DEVELOPMENT OF A NEW DEVICE FOR APPLYING ATMOSPHERIC PRESSURE COLD PLASMA ON FOODS
Antioxidant and antimicrobial properties of freeze-dried banana and watermelon peel powders
Seafood Safety, Potential Hazards and Future Perspective
COVID-19 salgınında tüketicilerin gıda satın alma, gıda hijyeni ve beslenme davranışları
Sous-vide cooking: Effects on seafood quality and combination with other hurdles
DEVELOPMENT OF A NEW DEVICE FOR APPLYING ATMOSPHERIC PRESSURE COLD PLASMA ON FOODS
Incidence and contamination level of Clostridium perfringens in meat and meat products sold in Sakarya province of Turkey
Antimicrobial activity of olive leaf extract on selected foodborne pathogens and its effect on thermal resistance of Listeria monocytogenes in sous vide ground beef
Reduction of Salmonella Enteritidis in Fish by Microwave Cooking
Advance methods for the qualitative and quantitative determination of microorganisms
GROWTH KINETICS AND SURVIVAL OF LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS IN BLACK RICE MILK
Reduction of Salmonella Enteritidis in Fish by Microwave Cooking
Advance methods for the qualitative and quantitative determination of microorganisms
Increased thermal sensitivity of Listeria monocytogenes in sous-vide salmon by oregano essential oil and citric acid
Growth of Clostridium perfringens in sous vide cooked ground beef with addedgrape seed extract
Effect of microwave cooking on foodborne pathogens in fish
Effect of grape seed extract on heat resistance of Clostridium perfringens vegetative cells in sous vide processed ground beef
Survival kinetics of heat-stressed Escherichia coli O157: H7 and Listeria monocytogenes cells as post-fermentation contaminants in kefir during refrigerated storage
Prevalence of Clostridium difficile Isolated from Beef and Chicken Meat Products in Turkey
Growth of Clostridium perfringens in sous vide cooked ground beef with addedgrape seed extract
Estimation of antioxidant activity of foods using artificial neural networks
Comparative study of functional properties of eight walnut (Juglans regia L.) genotypes
Amino acid decarboxylase activities and biogenic amine formation abilities of lactic acid bacteria isolated from shalgam
Effect of Sous Vide Cooking Method on Nutritional Values of Vegetables
Clostridium difficile Özellikleri ve Gıdalarla İlişkisi
Bakterilerde glutatyon ve önemi
The Effect of Lemon Juice on Shelf Life of Sous Vide Packaged Whiting Merlangius merlangus euxinus Nordmann 1840
DETERMINATION OF THE QUALITY AND SHELF LIFE OF SOUS VIDE PACKAGED WHITING (MERLANGIUS MERLANGUS EUXINUS, NORDMAN, 1840) STORED AT COLD (4C) AND TEMPERATURE ABUSE (12C)
DETERMINATION OF THE QUALITY AND SHELF LIFE OF SOUS VIDE PACKAGED BONITO SARDA SARDA BLOCH 1793 STORED AT 4 AND 12C
Effects of lactic and acetic acid on survival of Salmonella enteritidis during refrigerated and frozen storage of chicken meats
Antibiotic and Bacteriocin Sensitivity of Listeria monocytogenes Strains Isolated from Different Foods
DETERMINATION OF THE QUALITY AND SHELF LIFE OF SOUS VIDE PACKAGED WHITING MERLANGIUS MERLANGUS EUXINUS NORDMAN 1840 STORED AT COLD 4C AND TEMPERATURE ABUSE 12C
The effect of lemon juice on bonito Sarda sarda Bloch 1793 preserved by sous vide packaging
Effects of Lactic and Acetic Acids on Sensory Properties and Shelf Life of Chicken Meats
Effects of Pediococcus spp on the quality of vacuum packed horse mackerel during cold storage
Factors influencing the consumption of seafood in Istanbul Turkey
Effect of a Pediococcus Culture on the Sensory Properties and Ripening of Anchovy Marinade at 4 degrees C and 16 degrees C
Some growth parameters and antimicrobial activity of a bacteriocin producing strain Pediococcus acidilactici 13
EFFECTS OF LACTIC AND ACETIC ACID TREATMENTS ON CAMPYLOBACTER JEJUNI INOCULATED ONTO CHICKEN LEG AND BREAST MEAT DURING STORAGE AT 4C AND 18C
Control of Listeria monocytogenes by bacteriocin producing Pediococcus aciditactici 13 and its antimicrobial substance in a dry fermented sausage sucuk and in turkey breast
Survival of Salmonella Enteritidis during salting and drying of horse mackerel Trachurus trachurus fillets
CAMPYLOBACTER TÜRLERİNİN OLUMSUZ KOŞULLARDA CANLI KALMALARINI SAĞLAYAN FİZYOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE STRES TOLERANS MEKANİZMALARI
Determination of biogenic amines in a fermented beverage boza
Antimicrobial activity and protein profiles of Pediococcus spp isolated from Turkish sucuk
Bakteriyel Biyolüminesans ve Uygulama Alanları
Çeşitli gıdalarda koliform fekal koliform ve E coli varlığı
Enterohemorajik Escherichia coli O157 H7 ve Fermente Et Ürünlerindeki Önemi
Survival of enterohemorrhagic Escherichia coli O157 H7 strain in Turkish soudjouck during fermentation drying and storage periods
Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültür Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu
BİLDİRİLER
RETARDING SPOILAGE AND MAINTAINING THE QUALITY OF SEA BASS USING ATMOSPHERIC COLD PLASMA
REDUCTION OF SALMONELLA ENTERITIDIS ON SEABASS (DICENTRARCHUS LABRAX) BY ATMOSPHERIC PRESSURE AIR AND HELIUM COLD PLASMA
Effects of freeze-dried banana and watermelon peel powders on bile salt resistance, growth kinetics and survival of probiotic bacteria
Effect of horsetail, persimmon and quince leaf extracts on foodborne pathogenic bacteria in fish
Effect of lemon grass oil on the heat resistance of Escherichia coli O157:H7 in apple juice
Effects of black rice milk on growth and survival of Lactobacillus acidophilus
The efficacy of oregano oil and citric acid on the heat sensitivity of Listeria monocytogenes in sous-vide salmon
Antimicrobial and antioxidant activities of banana and watermelon peels
Thermal destruction of Salmonella Enteritidis in ground chicken by a mixture of yarrow, ribwort and garden sorrel extracts
Heat Resistance of Clostridium perfringens Vegetative Cells in Sous Vide Processed Ground Beef Supplemented with Grape Seed Extract
Heat Resistance of Clostridium perfringens Vegetative Cells in Sous Vide Processed Ground Beef Supplemented with Grape Seed Extract
Heat Resistance of Clostridium perfringens Vegetative Cells in Sous Vide Processed Ground Beef Supplemented with Grape Seed Extract
Heat Resistance of Clostridium perfringens Vegetative Cells in Sous Vide Processed Ground Beef Supplemented with Grape Seed Extract
Heat Resistance of Clostridium perfringens Vegetative Cells in Sous Vide Processed Ground Beef Supplemented with Grape Seed Extract
Heat Resistance of Clostridium perfringens Vegetative Cells in Sous Vide Processed Ground Beef Supplemented with Grape Seed Extract
Heat Resistance of Clostridium perfringens Vegetative Cells in Sous Vide Processed Ground Beef Supplemented with Grape Seed Extract
Heat Resistance of Clostridium perfringens Vegetative Cells in Sous Vide Processed Ground Beef Supplemented with Grape Seed Extract
Increased heat sensitivity of Listeria monocytogenes in sous vide cooked ground beef with olive leaf extract
Effect of thyme oil on the growth of Listeria monocytogenes on fish and other seafood
The use of fennel (Foeniculum vulgare L.) in food preservation as natural additive
Antimicrobial activity of a commercial plant extract mixture against selected foodborne pathogens
Challenges to application of herbal extracts as antimicrobials to meat, poultry and seafoods
Effect of plant-derived essential oils and plant extracts on shelf life and safety of fish
Antimicrobial activity of a commercial olive leaf extract on selected foodborne pathogens
Microbial safety concerns for sous cooked meats
An ANN Aided Optimal Estimation Approach to Antioxidant Activity of Foods
Mol Tokay S., Coşansu Akdemir S., ”EFFECT OF PLANT-DERIVED ESSENTIAL OILS AND PLANT EXTRACTS ON SHELF-LIFE AND SAFETY OF FISH”, 8th International Agriculture Symposium „AGROSYM 2017”, Jahorina, BOSNA HERSEK, 5-8 Ekim 2017, pp.64-64
An ANN Aided Optimal Estimation Approach to Antioxidant Activity of Foods
Üzüm Çekirdeğinin Gıdalarda Doğal Antioksidan veAntimikrobiyel Madde Olarak Kullanım Potansiyeli
Determination of glutathione and total phenolic compounds content of eight walnut Juglans regia L genotypes
Determination of antioxidant activities of grape seed extracts by FRAP HRSA and MCA methods
Effect of drying method and physical form on antioxidant and antimicrobial activities of grape seed extract
Clostridium difficile in meat and meat products in Sakarya, Turkey
Gıdaların Mikrobiyolojik Analizinde Hızlı Yöntemler
Clostridium difficile ve Clostridium perfringens enfeksiyonlarının önlenmesinde probiyotiklerin kullanım olanakları
Gıdalarda Clostridium difficile sayımı ve izolasyonu
Betimleyici mikrobiyoloji ve gıda kaynaklı patojenler
Clostridium difficile ve Clostridium perfringens enfeksiyonlarının önlenmesinde probiyotiklerin kullanım olanakları
Urfa İli Zeytin Tiplerinde Fermantasyonun Toplam Fenolik Madde Miktarı Üzerine Etkisi
Effect of microwave cooking on pathogens in salmon blocks
Amino acid decarboxylase activity of lactic acid bacteria isolated from shalgam
Survival of selected pathogens on whiting cooked in microwave
Biogenic amine content of home-made pickles
The effect of temperature and salt concentration on the formation of biogenic amine in traditionally fermented shalgam
Biogenic amine content of shalgam sold in Turkey
Survival of Salmonella enteritidis on fish cooked in microwave
Clostridium difficile: Yeni bir gıda kaynaklı patojen mi?
A traditional cereal-based product “Uhut”
Determination of antibiotic resistance pattern and bacteriocin sensitivity of Listeria monocytogenes strains isolated from different foods in Turkey
Isolation of bacteriocin producing lactic acid bacteria from different foods
Control of Listeria monocytogenes on ready-to-eat turkey breast slices by bacteriocin
Effect of starter culture on biogenic amine formation in cucumber pickle
Survival of Salmonella Enteritidis during salting, drying, and salting-drying processes of horse mackerel (Trachurus trachurus)
Biogenic amine contents of table olives
Determination of biogenic amines in a fermented beverage, boza
Knowledge of food service staff regarding food hygiene in the catering sector in Sakarya
Campylobacter Türlerinin Fizyolojik Özellikleri ve Gıda Kaynaklı Patojen Olarak Önemi
Gıda Zehirlenmelerinde Çapraz Bulaşmanın Önemi ve Önlenmesi
Laktik ve Asetik Asit Çözeltilerine Daldırmanın Tavuk But ve Göğüs Etlerinde Duyusal Özellikler ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Laktik Asit ve Asetik Asit Uygulamasının Tavuk But ve Göğüs Etine Aşılanan Campylobacter jejuni ve Salmonella Enteritidis Üzerine +4 C’de Depolama Süresince Etkisi
Biogenic amine content of Turkish soudjouck samples
Ankara’da satışa sunulan sucukların biyojen amin içerikleri
Enterohemorajik Escherichia coli Suşunun Sucuğun Fermantasyon, Kurutma ve Depolama Sürecindeki Seyri
KİTAPLAR
GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE GÜNCEL KONULAR
GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE GÜNCEL KONULAR
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Her Yönüyle Gıda
Domates ve Domates Ürünleri
Gıda Mikrobiyolojisi
EDİTÖRLÜK VE HAKEMLİK
Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Current Functional Foods
Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Her Yönüyle Gıda
ARAŞTIRMA PROJELERİ
Salep Bitkisinin Prebiyotik Özelliğinin Araştırılması
Trabzon hurması ayva yaprağı ve atkuyruğu bitkisinden farklı çözgenlerle elde edilen ekstraktların balık etindeki bazı patojen bakterilerin termal ölüm kinetiklerine etkisi
Limon Otu Yağının Meyve Suyunda Koruyucu Olarak Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
Atmosferik Basınç Soğuk Plazmanın Levreğin (Dicentrarchus Labrax, Linnaeus, 1758) Kalitesine Etkisi
Kereviz Tohumu Yağı Ve Kereviz Tozunun Escherichia Coli O157:H7’Nin Isıl Direnci Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Escherichia Coli O157:H7 Ve Listeria Monocytogenes in Soğukta Depolanan Kefirde Canlı Kalma Kinetiğinin Belirlenmesi
Escherichia Coli O157:H7 Ve Listeria Monocytogenes in Soğukta Depolanan Kefirde Canlı Kalma Kinetiğinin Belirlenmesi
Zeytin Yaprağı Ekstraktının Sous Vide Yöntemiyle Pişirilen Kıyma ve Tavuk Etinde Gıda Kaynaklı Patojenler Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Üzüm Çekirdeği Ekstraklarının Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivitelerinin Belirlenmesi
Sakarya İlinde Satışa Sunulan Et ve Et Ürünlerinde Clostridium difficile Aranması
Sakarya'da satışa sunulan et ve et ürünlerinde Clostridium perfringens ve Clostridium difficile aranmas
Çeşitli stres koşullarının E. coli O157:H7’de glutatyon içeriği üzerine etkisi
Diyet Lif DEğeri Yüksek Bazı Gıda Sanayi Artıklarının Antioksidan Madde İçeriklerinin Belirlenmesi Bazı Süt Tatlılarında Kullanılabilirliği ve Bu Ürünlerin Rengi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Diyet Lif Değeri Yüksek Bazı Gıda Sanayi Artıklarının Yoğurt ve Dondurmada Kullanılabilirliği ve Bu Ürünlerin Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Şalgamdan izole edilen laktik asit bakterilerinin dekarboksilasyon aktivitelerinin ve biyojen amin oluşturma yeteneklerinin belirlenmesi
Doğal fermantasyonla üretilen şalgam suyunda fermantasyon sıcaklığınınbiyojen amin oluşumu üzerine etkisi
Balıkta Tuzlama ve Kurutma İşlemlerinin Salmonella Üzerine Etkisi
Balıkta Tuzlama ve Kurutma İşlemlerinin Salmonella Üzerine Etkisi
Doğal fermantasyonla üretilen şalgam suyunda fermantasyon sıcaklığının biyojen amin oluşumu üzerine etkisi
Mikrodalga ile yapılan ısıtmanın balıktaki patojen mikroorganizmalara etkisi
Sucuktan izole edilen laktik asit bakterilerinin antimikrobiyel özelliklerinin belirlenmesi ve bakteriyosin üreten türlerin seçimi
Organik asit kullanımının tavuk etlerinde bazı patojenler üzerine etkisi
Gıdalarda fekal koliform aranması
Balıkta tuzlama ve kurutmanın Salmonella üzerine etkisi
UZMANLIK ALANLARI
Gıda Mikrobiyolojisi ,Gıda Bilimi ,Gıda Hijyeni ve Üretimi