Loading

Prof.Dr.

Serap COŞANSU AKDEMİR

Mühendislik Fakültesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

İletişim

scosansu@sakarya.edu.tr

+90 (264) 295 59 24

7-BİLDİRİLER :
1 ULUSOY ŞAFAK, AKAN TAMER, KARTAL SEHBAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, TOSUN ŞEHNAZ YASEMİN, DOĞRUYOL BAYAR HANDE, COŞANSU AKDEMİR SERAP, BOSTAN KAMİL, MOL TOKAY SÜHENDAN - RETARDING SPOILAGE AND MAINTAINING THE QUALITY OF SEA BASS USING ATMOSPHERIC COLD PLASMA - İngilizce - 2023
2 TOUPAL SAMİN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effects of freeze-dried banana and watermelon peel powders on bile salt resistance, growth kinetics and survival of probiotic bacteria - İngilizce - 2023
3 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AKAN TAMER, KARTAL SEHBAN, MOL TOKAY SÜHENDAN, TOSUN ŞEHNAZ YASEMİN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, ULUSOY ŞAFAK, DOĞRUYOL BAYAR HANDE, BOSTAN KAMİL - REDUCTION OF SALMONELLA ENTERITIDIS ON SEABASS (DICENTRARCHUS LABRAX) BY ATMOSPHERIC PRESSURE AIR AND HELIUM COLD PLASMA - İngilizce - 2023
4 EREN HATİCE, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of lemon grass oil on the heat resistance of Escherichia coli O157:H7 in apple juice - İngilizce - 2022
5 DOĞRUYOL BAYAR HANDE, MOL TOKAY SÜHENDAN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - The efficacy of oregano oil and citric acid on the heat sensitivity of Listeria monocytogenes in sous-vide salmon - İngilizce - 2021
6 Toupal Samin, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Antimicrobial and antioxidant activities of banana and watermelon peels - İngilizce - 2021
7 Toupal Samin, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Thermal destruction of Salmonella Enteritidis in ground chicken by a mixture of yarrow, ribwort and garden sorrel extracts - İngilizce - 2021
8 Toupal Samin, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effects of black rice milk on growth and survival of Lactobacillus acidophilus - İngilizce - 2021
9 COŞANSU AKDEMİR SERAP,Juneja Vijay,Osoria Marangeli,Mukhopadhyay Sudarsan - Heat Resistance of Clostridium perfringens Vegetative Cells in Sous Vide Processed Ground Beef Supplemented with Grape Seed Extract - İngilizce - 2019
10 COŞANSU AKDEMİR SERAP, Kıymetli Özlem - Increased heat sensitivity of Listeria monocytogenes in sous vide cooked ground beef with olive leaf extract - İngilizce - 2018
11 MOL TOKAY SÜHENDAN, DOĞRUYOL BAYAR HANDE, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of thyme oil on the growth of Listeria monocytogenes on fish and other seafood - İngilizce - 2018
12 COŞANSU AKDEMİR SERAP, MOL TOKAY SÜHENDAN, ULUSOY ŞAFAK - The use of fennel (Foeniculum vulgare L.) in food preservation as natural additive - İngilizce - 2018
13 COŞANSU AKDEMİR SERAP, Ay Ayşegül, MOL TOKAY SÜHENDAN - Antimicrobial activity of a commercial plant extract mixture against selected foodborne pathogens - İngilizce - 2018
14 COŞANSU AKDEMİR SERAP, MOL TOKAY SÜHENDAN - Challenges to application of herbal extracts as antimicrobials to meat, poultry and seafoods - İngilizce - 2018
15 MOL TOKAY SÜHENDAN,COŞANSU AKDEMİR SERAP - EFFECT OF PLANT-DERIVED ESSENTIAL OILS AND PLANT EXTRACTS ON SHELF-LIFE AND SAFETY OF FISH - İngilizce - 2017
16 DEMİRKOL AŞKIN,CERİT İNCİ,UÇAR MUHAMMED KÜRŞAD,COŞANSU AKDEMİR SERAP,DEMİRKOL OMCA - An ANN Aided Optimal Estimation Approach to Antioxidant Activity of Foods - İngilizce - 2017
17 MOL TOKAY SÜHENDAN,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of plant-derived essential oils and plant extracts on shelf life and safety of fish - İngilizce - 2017
18 COŞANSU AKDEMİR SERAP,Kıymetli Özlem - Antimicrobial activity of a commercial olive leaf extract on selected foodborne pathogens - İngilizce - 2017
19 COŞANSU AKDEMİR SERAP - Microbial safety concerns for sous cooked meats - İngilizce - 2017
20 CERİT İNCİ,SARIÇAM AYŞE,DEMİRKOL OMCA,ÜNVER HÜLYA,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Determination of glutathione and total phenolic compounds content of eight walnut Juglans regia L genotypes - Vol.6 - pp.109 - İngilizce - 2016
21 MOL TOKAY SÜHENDAN,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Üzüm Çekirdeğinin Gıdalarda Doğal Antioksidan veAntimikrobiyel Madde Olarak Kullanım Potansiyeli - İngilizce - 2016
22 SARIÇAM AYŞE,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of drying method and physical form on antioxidant and antimicrobial activities of grape seed extract - İngilizce - 2015
23 SARIÇAM AYŞE,COŞANSU AKDEMİR SERAP,DEMİRKOL OMCA - Determination of antioxidant activities of grape seed extracts by FRAP HRSA and MCA methods - İngilizce - 2015
24 Ersöz Şeyman Şeniz, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Clostridium difficile in meat and meat products in Sakarya, Turkey - İngilizce - 2014
25 Ersöz Şeyma Şeniz,COŞANSU AKDEMİR SERAP - Clostridium difficile ve Clostridium perfringens enfeksiyonlarının önlenmesinde probiyotiklerin kullanım olanakları - Türkçe - 2013
26 COŞANSU AKDEMİR SERAP - Gıdaların Mikrobiyolojik Analizinde Hızlı Yöntemler - Türkçe - 2013
27 Ersöz Şeyman Şeniz, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Clostridium difficile ve Clostridium perfringens enfeksiyonlarının önlenmesinde probiyotiklerin kullanım olanakları - Türkçe - 2013
28 Ersöz Şeyman Şeniz, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Gıdalarda Clostridium difficile sayımı ve izolasyonu - Türkçe - 2013
29 SARIÇAM AYŞE, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Betimleyici mikrobiyoloji ve gıda kaynaklı patojenler - Türkçe - 2013
30 MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of microwave cooking on pathogens in salmon blocks - İngilizce - 2012
31 SAKAR EBRU, DEMİRKOL OMCA, COŞANSU AKDEMİR SERAP, ÜNVER HÜLYA, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, AK BEKİR EROL - Urfa İli Zeytin Tiplerinde Fermantasyonun Toplam Fenolik Madde Miktarı Üzerine Etkisi - Türkçe - 2012
32 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Clostridium difficile: Yeni bir gıda kaynaklı patojen mi? - Türkçe - 2011
33 COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA, ÖRÇÜN AYSUN - Amino acid decarboxylase activity of lactic acid bacteria isolated from shalgam - İngilizce - 2011
34 MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, COŞANSU AKDEMİR SERAP, ULUSOY ŞAFAK - Survival of selected pathogens on whiting cooked in microwave - İngilizce - 2011
35 Akbaş Latife Gözlem, AYHAN KAMURAN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Biogenic amine content of home-made pickles - İngilizce - 2011
36 Yaldırak Güliz, Yüksel Asuman, DEMİRKOL OMCA, COŞANSU AKDEMİR SERAP - The effect of temperature and salt concentration on the formation of biogenic amine in traditionally fermented shalgam - İngilizce - 2011
37 Yüksel Asuman, Yaldırak Güliz, Mete AYSUN, Sebat Ceren, COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA - Biogenic amine content of shalgam sold in Turkey - İngilizce - 2011
38 MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, COŞANSU AKDEMİR SERAP, ULUSOY ŞAFAK - Survival of Salmonella enteritidis on fish cooked in microwave - İngilizce - 2011
39 Yaldırak Güliz, ÖRÇÜN AYSUN, COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA - A traditional cereal-based product “Uhut” - İngilizce - 2010
40 GÜNEŞ ALTUNTAŞ EVRİM, KOÇAN DENİZ, COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, Juneja Vijay, MATERON LUIS - Determination of antibiotic resistance pattern and bacteriocin sensitivity of Listeria monocytogenes strains isolated from different foods in Turkey - İngilizce - 2010
41 GÜNEŞ ALTUNTAŞ EVRİM, AYHAN KAMURAN, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Isolation of bacteriocin producing lactic acid bacteria from different foods - İngilizce - 2009
42 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, Geornaras Ifigenia, Sofos John - Control of Listeria monocytogenes on ready-to-eat turkey breast slices by bacteriocin - İngilizce - 2009
43 AYHAN KAMURAN, Turgut Zeynep, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Effect of starter culture on biogenic amine formation in cucumber pickle - İngilizce - 2009
44 COŞANSU AKDEMİR SERAP, MOL TOKAY SÜHENDAN, ÜÇOK ALAKAVUK DİDEM, Özturan Samine - Survival of Salmonella Enteritidis during salting, drying, and salting-drying processes of horse mackerel (Trachurus trachurus) - İngilizce - 2009
45 AYHAN KAMURAN, Ergen Kemal Özgür, COŞANSU AKDEMİR SERAP - Biogenic amine contents of table olives - İngilizce - 2009
46 COŞANSU AKDEMİR SERAP - Determination of biogenic amines in a fermented beverage, boza - İngilizce - 2009
47 Duran Hüseyin, Sebat Ceren, Yüksel Asuman, Şimşek Merve, COŞANSU AKDEMİR SERAP, DEMİRKOL OMCA - Knowledge of food service staff regarding food hygiene in the catering sector in Sakarya - İngilizce - 2009
48 Güneş Altuntaş Evrim,COŞANSU AKDEMİR SERAP,AYHAN KAMURAN - Gıda Zehirlenmelerinde Çapraz Bulaşmanın Önemi ve Önlenmesi - pp.325 - Türkçe - 2008
49 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Campylobacter Türlerinin Fizyolojik Özellikleri ve Gıda Kaynaklı Patojen Olarak Önemi - Türkçe - 2008
50 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, TAĞI ŞEREF - Laktik ve Asetik Asit Çözeltilerine Daldırmanın Tavuk But ve Göğüs Etlerinde Duyusal Özellikler ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi - Türkçe - 2007
51 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN, TAĞI ŞEREF - Laktik Asit ve Asetik Asit Uygulamasının Tavuk But ve Göğüs Etine Aşılanan Campylobacter jejuni ve Salmonella Enteritidis Üzerine +4 C’de Depolama Süresince Etkisi - Türkçe - 2004
52 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Ankara’da satışa sunulan sucukların biyojen amin içerikleri - Türkçe - 2002
53 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Biogenic amine content of Turkish soudjouck samples - İngilizce - 2002
54 COŞANSU AKDEMİR SERAP, AYHAN KAMURAN - Enterohemorajik Escherichia coli Suşunun Sucuğun Fermantasyon, Kurutma ve Depolama Sürecindeki Seyri - Türkçe - 1999